El Prospe Beach te un significat molt gran, tant per al barri de Prosperitat com per els seus voltants a Nou Barris, que n’és difícil explicar i entendre’l sense haver-lo viscut. El seu dia culminant, el de més activitat i tradició des dels seus inicis, és el dia del Torneig de Voleí Platja Sènior, n’és un dia com si fos de festa major, tant desitja’t i esperat per la gent com poden ser San Joan o la Mercè.

La arribada de la sorra comporta una gran il·lusió per a petits i grans, i transforma la vida social del barri com si aquest fos vora el mar, doncs durant un mes de l’any té platja, i no cal moure’s del barri i baixar al mar per gaudir-ne dels seus avantatges. Els nens i nenes juguen a la sorra fen castells, els adolescents i joves practiquen el voleí i altres esports sobre la sorra, els pares i avis fan la xerrada mentre vigilen els nens, tancant un cicle que dóna vida a una platja improvisada sobre el dur formigó urbà. 


Amb la mateixa il·lusió, que quan es va comença a principis dels anys noranta, és continuen idea’n noves activitats i nous programes, tants que em començat a fer-ne fora de la sorra i l’estiu per cobrir la resta d’estacions de l’any. Perquè volem que el Prospe Beach es visqui durant gairebé tot l’any, no serà ven bé el mateix sense la sorra, però l’esperit i la motivació hi continuen sent, on fomentarem la practica del voleí per tothom, i si cal ens proposem ensenyar a jugar-hi.


Però una gran repte que volem proposar-nos es el de transmetre aquesta sensació altra gent, d’altres barris, pobles o ciutats, ensenyar-los i donar-li un cop de mà a muntar el seu propi Prospe Beach, la seva pròpia platja lluny del mar amb un gran replec d’activitats per a tothom.


La motivació d’aquest projecte és fruit de la passió social i cultural de la gent dels barris a sortir i compartir els espais públic com les places dels barris, així com ho és també la practica d’esport en col·lectiu entre amics, coneguts i veïns.

 

Un dels principals propòsits és la practica de l’esport col·lectiu i de no contacte, que fomenta el treball en grup d’una manera no agressiva, com és el voleibol. Amb aquest esport que és la base del projecte, al qual s’han anat sumant altres esports i activitats, es vol i es promou els llaços y lligams socials i d’afectivitat , ja efectuats o de nous, entre les persones. En una societat que tendeix en els últims temps a no sortir de casa, relacionar-se poc, en definitiva al sedentarisme.


Heu d'iniciar la sessió per afegir gadgets que només vós pugueu veure